وبلاگ

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

رنگ سیاه، رنگ پرطرفدار و پر استفاده ای، در بحث طراحی داخلی محسوب نمی شود، به طوری که معمولا نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی بسیار کمرنگ است. دلیل این امر هم این است که مردم گمان می کنند، استفاده از رنگ سیاه در طراحی خانه شان، باعث دلگیر شدن و تاریکی محیط زندگی آن ها خواهد شد. البته که این باور، یک پیش داوری، آن هم از نوع غلطش است. حقیقت موضوع این است که متخصصان و معماران طراحی داخلی، همواره مدعی هستند که در هر اتاق و قسمت منزل، وجود یک شیء سیاره رنگ لازم است. برای این که بیشتر با ویژگی ها و نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی آشنا شوید، در ادامه مقاله همراه ما بمانید.

روانشناسی رنگ سیاه

سیاه نشانه ظرافت طبع، قدرت و خوش ذوقی است و بر خلاف عقیده حاکم بر دیدگاه مردم، رنگ عزا، ناراحتی و نا امیدی نیست. بلکه نشانه خاص و شیک بودن ست.  همچنین سیاه احساس مرموز بودن، وقار، رسمی بودن و قدرت را هم به افراد منتقل می کند. بر عکس رنگ سفید، رنگ سیاه کاملا ساکت، ساکن و بی تحرک است، با توجه به این که هیچ گونه تحریک روانی و جسمانی ای ایجاد نمی کند، باعث کاهش فعالیت ها می گردد و حس سستی و کندی در افراد ایجاد میکند.

کسب اطلاعات بیشتر: نقش رنگ سفید در طراحی داخلی

از دیگر ویژگی های رنگ سیاه این است که، می شود از آن برای ایجاد حس ابهت، برازندگی و برجسته کردن فضا های مختلف استفاده کرد. برای این که بشود از نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی استفاده کرد، باید هوشمندانه عمل کرد. استفاده کردن از رنگ سیاه امکان ایجاد فضایی زیبا و اغوا کننده را برای معماران و طراحان داخلی فراهم می کند. حتی در صورتی که از ترکیب رنگ های روشن و سیاه نیز در طراحی داخلی استفاده شود، خانه برجسته و شاخص خواهد بود.

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

در گذشته تصورات نسبت به استفاده از رنگ سیاه در طراحی داخلی به این شکل بود که، گمان می شد استفاده از آن باعث ایجاد حس کوچکی فضا، خسته کننده بودن یا حتی ترس را در افراد ایجاد می میکند، این در صورتی است که امروز این امر کاملا ثابت شده است که این مطالب تمام غلط است و ایجاد این احساسات در افراد تنها بسته به شکلی که فضای داخلی طراحی شده است، بر میگردد. امروزه نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی واحد های، مسکونی، تجاری و اداری بسیار پر رنگ تر از سابق است. به عنوان نمونه استفاده از رنگ سیاه به خصوص در طراحی اتاق خواب نوجوانان و حتی بزرگسالان بسیار رایج است و استفاده از آن هیچ گونه حس خفگی و ناخوشایند را به هیچ کسی منتقل نمی کند.

کاربرد های رنگ سیاه

در گذشته با توجه به اعتقادات مردم، از رنگ سیاه برای طراحی داخلی استفاده زیادی نمی شد و نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی و زیبا تر کردن فضا ها نادیده گرفته می شد. اما در چند سال اخیر با توجه به آشنایی بیشتر مردم با معماری مدرن، سلیقه آن ها نیز تغییر یافته است و از رنگ سیاه در قسمت های مختلف خانه، یا سایر واحد های تجاری و اداری استفاده می شود. از کاربرد های رنگ سیاه در طراحی داخلی می توان به طراحی اتاق نوجوان، طراحی اتاق کار یا طراجی اتاق با فضای مردانه، استفاده از دکوراسیون با تم مشکی و سیاه، ست کردن رنگ های سیاه و سفید در فضای داخلی و…. اشاره کرد.

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

به بحث اصلی مان یعنی نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی رسیدیم. رنگ سیاه به این علت که رنگی خنثی به شمار می رود، این امکان را دارد که با هر رنگی استفاده شود. به همین علت سیاه رنگی ایده آل برای طراحان داخلی به شمار می رود. رنگ سیاه در ترکیب با رنگ های متالیک طلایی، مسی، برنجی و قرمز، جلوه و زیبایی حاصی به فضا می دهد و آن را خاص، لوکس و شیک می نماید، به ویژه اگر که از این ترکیبات و هارمونی در داخل فضاهای پذیرایی و نشیمن استفاده شود.

از دیگر نقش های رنگ سیاه در اصول طراحی اولیه می توان به این اشاره کرد که، رنگ سیاه می تواند به عنوان رنگ مکمل به کار گرفته شود. به عنوان مثال در مکانی که از رنگ های متعدد استفاده شده است، می توان با استفاده از اشیاء و اکسسوری های محدود به رنگ سیاه، بین رنگ ها ارتباطی ایجاد کرد و به آن فضا و مکان هویتی خاص و ویژه بخشید. همچنین اگر که بخواهید میزان توجهی که یک المان به خود جلب می کند را کاهش دهید، می شود رنگ آن را به مشکی مات تغییر دهید.

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

رنگ سیاه اغلب توسط معماران در نازک کاری ها به کار گرفته می شود تا ظرافتی خاص به کار ببخشد. از دیگر نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی، استفاده از آن در طراحی داخلی آشپزخانه است. به عنوان نمونه استفاده از یک نیمکت که رویه آن از سنگ گرانیت مشکی باشد، ظاهر و جلوه ای شیک و خاص به آشپزخانه می بخشد. همچنین استفاده کردن از کابینت های سیاه در فضای آشپزخانه هم، زیبایی و جلوه منجصر به فردی را به وجود می آورد و آشپزخانه را به نوعی، به مرکز توجهات خانه تبدیل می کند.

نتیجه گفت و گوهایمان

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

هدف و مقصود اصلی مان از بیان مطالبی مثل روانشناسی رنگ سیاه، کاربرد های رنگ سیاه و نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی این بود که به شما عزیزان در امر طراحی و معماری بهتر فضا های داخلی واحد های تجاری،مسکونی و اداری تان کمکی کرده باشیم. به طورکلی رنگ سیاه،‌رنگی بسیار با پرستیژ و جذاب است که چه برای واحد های مسکونی، چه برای واحد های تجاری و چه برای واحد های اداری بسیار مناسب است و حسی متشکل از قدرت، آرامش، آهستگی، ظرافت و… را به فضا های داخلی می بخشد.

کسب اطلاعات بیشتر: نقش رنگ ها در طراحی داخلی

پیشنهاد نهایی ما اما به شما این است که در صورتی که قصد دارید واحد مسکونی، تجاری یا اداری ای بسازید و به فکر طراحی داخلی آن هستید و یا اگر که قصد خرید واحد مسکونی، اداری یا تجاری و تغییر طراحی داخلی آن و متناسب کردنش با سلیقه خودتان را دارید، برای مشاوره و پیاده سازی ایده ها، طرح ها و به طور کلی معماری داخلی آن به بهترین و مدرن ترین حالت ممکن، به ما سری بزنید.

3 دیدگاه در “نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *