وبلاگ

طراحی لابی هتل

طراحی لابی هتل

درباره طراحی لابی هتل چه می دانید؟ مسلما هنگامی که در مورد عملکرد و زیبایی یک هتل صحبت می کنیم در ابتدا فضای اتاق ها را به خاطر می آوریم؛ چرا که مدت زمان بیشتری نسبت به سایر بخش های هتل در آت سپری می کنیم. اما اگر کمی بیشتر دقت کنید متوجه می شوید که هنگام ورود به یک هتل اولین جایی که مشاهده می کنید لابی است. لابی در واقع فیلتری می باشد که میان اتاق ها و دیگر بخش های هتل با درب ورودی قرار گرفته است. چرا که معماری درستی نیست که شما پس از ورود به هتل به درون اتاق ها قدم بگذارید.

لابی هتل مهم ترین بخش یک هتل است زیرا اولین بخشی که مشتری هتل به ان وارد میشود.  طراحی لابی هتل بیانگر کانسپت و اطلاعاتی درباره ان هتل است. این فضا در واقع همانند ویترین در مغازه عمل میکند و هر چقدر در چیدمان دکوراسیون، ضوابت پلانی، کانسپت و… ان دقت کرد مشتری را بیشتر به خود جذب میکند. در این مقاله قصد داریم شما را با مراحل طراحی لابی هتل آشنا کنیم. با مجموعه rocoarc همراه باشید.

کانسپت طراحی داخلی لابی هتل

اولین مرحله از  طراحی لابی هتل انتخاب کانسپت مناسب برای ان هتل است. پیش از شروع به کار می بایست به برخی از سوالات در زمینه کانسپت طراحی داخلی هتل پاسخ دهیم. برخی از این سوالات به شرح زیر می باشد.

بودجه پروژه برای طراحی لابی چقدر است؟

بودجه مورد نیاز را برای معمار کارفرما تایین می کند و معمار نسبت به ان بودجه طراحی را پیش می برد

موقیعت جغرافیایی هتل کجاست؟

موقیت جغرافیایی برگرفته از موقعت مکانی اب و هوایی و فرهنگ و تاریخ است که تاثیر عمده ای در طراحی دارد و باید در اولین قدم طراحی به ان دقت کرد

مشتری های هدف چه کسانی هستند ؟

در دنیای امروزی بدلیل افزایش مشاغل و رقابت کسانی موفق هستند که کار های خود را تخصصی تر کنند این قانون در هتل های معروف و بزرگ هم صدق میکند . هتل های بزرگ در حین پذیرایی از عموم مردم مشتری های هدف خود را دارند به همین دلیل در طراحی لابی هتل به این موضع باید دقت کرد. اگر می خواهید طراحی خاص و منحصر به فردی داشته باشید باید یک بخش خاصی در لابی برای مشتریان هدف خود طراحی کنید.

برای مثال اگر کانسپت شما تاریخی است و شما از یک دوره تاریخ الهام گرفته اید با این که در کل طراحی به صورت انتزاعی از ان کانسپت استفاده می کنید بهتر است بخشی کوچک از لابی خود را که می تواند یک کتابخانه تاریخی باشد طراحی کنید که مخصوص مشتریان هدف ان هتل باشد. یا برای مثال در هتل های کاری که برای دیپلمات ها طراحی شده یک اتاق جلسه هم باید طراحی شود.

از چه متریال هایی استفاده می شود؟

متریال ها نسبت به بودجه و کانسپت کلی تعیین می شود و عوامل جغرافیایی منطقه هم در انتخاب متریال تاثیر گذار است.

از چه پالت رنگی در طراحی خود استفاده کنیم؟

پالت رنگی نسبت به کانسپت و روحیات مشتری های هدف انتخاب میشود برای طلاعات زیاد در باره ی نقش رنگ ها در طراحی داخلی میتوانید به مجموعه rocoarc مراجعه کنید. در مرحله اخر ایده ها و فکر های خود را در چهارچوب جواب های بالا تایین میکنید .

کسب اطلاعات بیشتر: اصول طراحی بوتیک زنانه و مردانه + فایل نمونه طراحی بوتیک

ضوابط طراحی لابی هتل

بعد از تعیین کانسپت طراحی لابی هتل، می خواهیم چک لیستی از مکان هایی که می بایست درون لابی هتل تعبیه شود را تهیه کنیم. در حالت کلی برای هر لابی چک لیست مکان ها به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. برخی از مکان ها لازم است که طراحی شود و برخی دیگر برخ حسب سلیقه ایجاد می شود که هریک را به تفضیل در ادامه شرح خواهیم داد.

 مکان هایی که مجبور هستیم درلابی خود استفاده کنیم به شرح زیر می باشد:

پذیرش: میز پذیرش باید نزدیک به ورودی لابی طراحی شده و دسترسی ان راحت باشد. در طراحی میز پذیرش به ارگونومی انسان باید دقت کرد و بافت و رنگ ان نسب به طراحی کلی انتخاب می شود و از لحاظ روحی باید حس صمیمیت میان کارمندان هتل و مشتریان بدهد.

طراحی لابی هتل

طراحی لابی هتل

اتاق پرسنل: در حد امکان اتاق پرسنل باید پشت میز پذیرش باشد یا دسترسی ان به پذیرش راحت باشد این فضا برای استراحت کردن پرسنل ایجاد می شود.

دستشویی: در طراحی لابی هتل با توجه فضایی که برای لابی در نظر گرفته شده است می بایست حداقل دو دستشویی زنانه و مردانه و یک دستشویی برای معلولین طراحی گردد. همچنین در طراحی این فضا باید به گونه ای باشد که درب های آن به طور مستقیم به لابی باز نشود و دارای یک فیلتر ورودی باشد. در قسمت میانی پلانی طراحی شود که همه قسمت ها دسترسی داشته باشند.

آسانسور: برای ارتباط به طبقات بالا در قسمت های میانی طراحی می شود و تعداد ان نسبت به تعداد اتاق ها و مسافرین هتل تعیین می گرد.

امنیت: بخش امنیت هم می تواند جداگانه در قسمت ورودی طراحی شود هم در پذیرش قرار بگیرد.

نشیمن: قسمتی برای منتظر ماندن و نشستن مسافران. ابعاد و تعداد مبلمان ان نسبت به تعداد مسافران می شود و دکوراسیون چیدمان و مبلمان ان نسبت به کانسپت هتل مشخص می گردد و در حد ممکن جلوی پذیرش طراحی می شود.

طراحی لابی هتل

طراحی لابی هتل

رستوران: جهت طراحی رستوران در بخش طراحی لابی هتل، می بایست با توجه به نوع و کانسپت رستوران آن را طراحی کنید. بهترین حالت برای مشتریان این است که رستوران به صورت سلف سرویس طراحی شود. همچنین محل قرار گیری آشپزخانه یک طبقه با رستوران فاصله دارد و آشپزخانه را در طبقه اول و یا زیرزمین قرار دهید. در رستوران پله، آسانسور و سرویس نیز می بایست قرار دهید. همچنین رستوران در طراحی لابی هتل باید در قسمت انتهایی گذاشته شود و ترجیحا در جبهه ای قرار دهید که نورگیر و دید زیبا داشته باشد.

مکان هایی که به دلخواه در لابی قرار می گیرد:

کافی شاپ یا بار:  برای سرو نوشیدنی به مشتریان و فضایی برای استراحت آن ها می باشد.  طراحی ان نسبت به نوع ارائه و سرویس آن تعیین می گردد در قسمت پایانی لابی طراحی می شود.

طراحی لابی هتل

طراحی لابی هتل

اتاق امانتداری: اتاقی در ورودی لابی طراحی میشود برای نگهداری اشیا مهم مشتریان

اتاق کنفرانس: برای جلسات داخل هتل طراحی میرشود و در قسمت های انتهای و ساکت و بدون نورگیر قرار گرفته می شود

ترکیبات رنگی طراحی لابی

یکی از مهم ترین مراحل در طراحی لابی انتخاب رنگ های مناسب نسبت به کاربرد ان قسمت از لابی و روحیات افراد مورد استفاده از ان است . لابی هر چقدر بزرگتر دیده شود بر ابهت و زیبایی هتل ما می افزاید. به همین دلیل در طراحی لابی بهتر است از رنگ های روشن و سرد استفاده کنیم چون رنگ های روشن و سرد باعث می شود فضا بزرگ تر به نظر برسد . و از رنگ های تیره و گرم در قسمتهایی که نیاز است مشتری حس صمیمیت و اطمینان داشته باشد استفاده کنیم چون رنگ های گرم و تیره باعث ایجاد صمیمیت و اطمینان به فضا می شود.

کسب اطلاعات بیشتر: نقش رنگ سیاه در طراحی داخلی

اگر رنگ سقف تیره تر از رنگ دیوار باشد حس خودمانی بودن به فضا میدهد از این ترفند در طراحی های فضا های بزرگ استفاده میکنند و اگر رنگ سقف روشن تر از دیوار ها باشد فضا دلباز تر و بزرگتر به نظر میرسد. ما با استفاده از تغییر رنگ کفپوش ها میتوانیم فضا ها را از هم جدا کنیم و مشتری را به طور ناخوداگاه هدایت کنیم. در این قسمت ما سعی کردیم از روحیات کلی انتخاب رنگ ها که در طراحی داخلی لابی مورد استفاده قرار می گیرد بحث کنیم ولی انتخاب رنگ ها نسبت به کانسپت و معمار هتل متغیر است و الزامی است که معمار قبل از انتخاب پالت رنگی خود تاثیر رنگها به فضا و روحیات انسان ها را مطالعه کند و طراحی خود را در ان چهار چوب انجام دهد.

انتخاب مبلمان طراحی لابی

در طراحی لابی از مبلمان و اکسسوری های زیادی استفاده می شود. مبلمان نقش مهمی در طراحی ایفا میکند و بیشتر طراح ها یک اشتباه رایج دارند که تصور می کنند باید بعد اتمام پروژه به مرحله انتخاب مبلمان فک کنند اما اینطور نیست باید این مرحله را در کل مراحل پروژه در نظر گرفت. حتی در مواقعی پلان خود را نسبت به مبلمان و چیدمان باید طراحی کرد. مبلمان ها نسبت به سبک ها و رنگ های خود از هم جدا می شود در انتخاب مبلمان لابی بهتر است از مبلمان های بزرگ استفاده کرد و در حین تنوع مبلمان های قسمت های مختف لابی همخوانی هم داشته باشند. در تنوع دادن به این موضوع دقت کنیم که در هر قسمت از لابی از سبک ها و دوره های متنوع مبلمان استفاده نکنیم تنوع مبلمان را نسبت به رنگ و در خود سبک تایین کنیم.

طراحی لابی هتل

طراحی لابی هتل

نور پردازی در طراحی لابی

نور را می توان به دو دسته تقسیم کرد. نور های طبیعی نور های مصنوعی. ما از نور طبیعی میتوانیم از طریق جبهه های نورگیرمان که مهم ترین جبهه ها محسوب می شود استفاده کنیم. بهتر است در طراحی لابی هتل در جبهه های نورگیرمان نشیمن ها و رستوران خود را قرار دهیم. در نور پردازی مصنوعی در مرحله اول باید یک نور عمومی کلی را در فضا ایجاد کنیم. در نورپردازی عمومی سعی کنید منبع نورتان دیده نشود و از لامپ های تو کار استفاده کنید.

طراحی لابی هتل

طراحی لابی هتل

در مرحله بعدی از “نور پردازی وظیفه ای” می بایست استفاده کنید. نور پردازی وظیفه ای در قسمت هایی از لابی انجام می شود که در ان مشتری یا کارکنان برای انجام کاری به نور زیادی نیاز دارند برای مثال در قسمت پذیرش. در مرحله بعدی شما باید “نور پردازی تاکیدی” انجام دهید. در نور پردازی تاکیدی سعی میرکنید چشم را به قسمت های خاص طراحی هدایت کنید برای مثال اگر در طراحی خود از مجسمه یا تابلو استفاده کرده اید سعی کنید نور را به آن قسمت هدایت کنید.

 

2 دیدگاه در “طراحی لابی هتل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *